Britney Spears lufton kundër urdhrit të gjykatës

Britney Spears i kërkon gjykatës t’i japë fund pushtetit që babai e ka mbajtur mbi të për 12 vjet, kur ajo ishte vënë nën kujdesin e të atit në 2008

Britney Spears i ka kërkuar një gjykate t’i jepte fund kontrollit të rreptë të babait të saj mbi jetën e saj, të cilën ai e ka ushtruar për më shumë se një dekadë.

Dokumentet e paraqitura nga avokati i caktuar nga gjykata e yllit thonë se ajo ka kërkuar që babai i saj të mos emërohet si konservator i saj, i cili i dha atij fuqinë për të kontrolluar pothuajse çdo aspekt të jetës dhe karrierës së saj.

Jamie Spears u tërhoq përkohësisht si konservator i së bijës vitin e kaluar, duke përmendur probleme shëndetësore, por duhej të rifillonte rolin këtë vit.

Britney Spears: Dad Jamie Spears' Salary Revealed as Speculation ...
Britney Spears me babain e saj Jamie Spears

Konservimi është kur një kujdestar ose mbrojtës emërohet nga një gjykatë për të menaxhuar jetën e dikujt për shkak të kufizimeve fizike ose mendore.

Spears u vu nën kujdesin e të atit në 2008 në mes luftërave me shëndetin e saj mendor, por vazhdimisht ka luftuar kundër urdhrit.

Për 11 vitet e para të konservatorisë, babai i saj ishte bashkë-konservator me avokatin Andrew M Wallet, i cili dha dorëheqjen në vitin 2019, duke i dhënë Jamie Spears kontrollin e vetëm mbi jetën e saj – situatë të cilën nuk dëshiron ta shohë të përsëritur.

Britney Spears dëshiron që Jodi Montgomery, e cila ka qenë kujdestari i saj i përkohshëm, të marrë rolin e përhershëm, por shton se kjo nuk do të thotë që ajo do të ndalojë të kërkojë përfundimin e marrëveshjes krejt.

Dokumentet e gjykatës shtojnë gjithashtu se Spears nuk do të performojë më së shpejti.

Ajo rrallëherë ka folur për këtë cështje në publik.

Megjithatë, vitin e kaluar, ajo iu drejtua gjykatës me kërkesën e saj, për të kërkuar ndryshime në marrëveshje.

Ajo ka vlerësuar punën e konservatorit në përgjithësi në dosjet e gjykatave, duke thënë se “e shpëtoi atë nga një kolaps, shfrytëzimi nga individë grabitqarë dhe gërmadha financiare” dhe se kjo e bëri atë “të aftë të rimarrë pozicionin e saj si një argëtues i klasit botëror” .

Dosja u bë një ditë para seancës dëgjimore për rregullimin në gjykatë, e cila do të jetë e mbyllur për publikun dhe median.

Avokati i Spears pret që babai i saj të kundërshtojë kërkesën, duke shtuar se ajo ka sugjeruar që ata të mbajnë një avokat që ka ekspertizë në të drejtat komplekse të gjykatës financiare.

Britney Spears Conservatorship: #FreeBritney Protestors to Be ...
Muajt e pundit fansat e Spears janë shprehur vendimin e gjykatës

Aranzhimi i Spears ka qenë subjekt i protestave të përhapura në internet muajt e fundit, me shumë që argumentojnë se po i bën interpretuesit më shumë dëm sesa mirë.

Gjatë viteve të fundit, zgjedhjet në karrierë të Spears, jeta e saj personale dhe marrëdhënia e saj me fëmijët e saj kanë qenë të gjithë nën kontrollin e babait të saj.

Kevin Federline, ish-burri i saj, ka kujdestarinë e djemve të saj adoleshentë, dhe Spears lejohen vizita të shpeshta.

/SKYNEWS

Artikulli i mëparshëm

Rezultatet e UFC 252: Stipe Miocic mposht Daniel Cormier në luftën trilogjike pas humbjes që pësoj shoku i tij Sean O'Malley

Total
0
Share