امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳

رصد اندیشکده های فرانیوز

محور خودکامگان: نقش فزاینده کره شمالی در جنگ اوکراین روسیه

رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، کره شمالی را متهم کرده است که در حال آماده‌سازی برای ارسال هزاران سرباز به منظور پیوستن به تهاجم روسیه به کشورش است و خواستار “پاسخ قوی” از سوی جامعه بین‌المللی شده است. زلنسکی در سخنرانی ویدیویی روزانه خود در شامگاه یکشنبه اظهار داشت: “در واقع، یک کشور دیگر به جنگ علیه اوکراین می‌پیوندد.”

اتهامات اوکراین از سوی کره جنوبی تأیید شده است و منجر به درخواست‌ها برای خروج فوری نیروهای کره شمالی از روسیه شده است. مقامات در سئول روز دوشنبه سفیر روسیه را احضار کردند تا همکاری فزاینده نظامی بین پیونگ‌یانگ و مسکو را محکوم کنند. در همین حال، باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد، به شورای امنیت اعلام کرد که “به احتمال زیاد” کره شمالی توافق کرده است تا نیروی رزمی به حمایت از جنگ روسیه علیه اوکراین اعزام کند.

در صورت تأیید، تصمیم کره شمالی برای فراهم کردن سربازانی برای رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، درگیری‌های این کشور را در تهاجمی که در حال حاضر بزرگ‌ترین جنگ اروپا از زمان جنگ جهانی دوم است، عمیق‌تر خواهد کرد. ایالات متحده اولین بار در سپتامبر ۲۰۲۲ کره شمالی را به تأمین گلوله‌های توپخانه برای روسیه متهم کرد. از آن زمان، پوتین و همتای کره شمالی‌اش، کیم جونگ اون، چندین دیدار در سطح بالا داشته‌اند. در ژوئن ۲۰۲۴، این دو دیکتاتور یک پیمان دفاعی متقابل را امضا کردند که بر تقویت همکاری‌های امنیتی بین مللشان تاکید دارد.

با پیشرفت تهاجم به اوکراین، وابستگی روسیه به کره شمالی ظاهراً افزایش یافته است. در اکتبر ۲۰۲۴، روزنامه بریتانیایی تایمز گزارش داد که بر اساس برآوردهای اطلاعاتی غربی، اکنون کره شمالی نیمی از گلوله‌های توپ را که توسط ارتش روسیه در اوکراین استفاده می‌شود، تأمین می‌کند. همچنین باور بر این است که کره شمالی موشک‌های بالستیک را برای حملات هوایی روسیه علیه شهرها و زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراین فراهم می‌کند. استفاده از موشک‌های تأمین‌شده توسط کره شمالی توسط ارتش روسیه در اوکراین برای اولین بار در دسامبر ۲۰۲۳ تأیید شد، به گفته جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده. موشک‌های بالستیکی که گفته می‌شود توسط کره شمالی تأمین می‌شوند، بردی تا ۶۹۰ کیلومتر دارند و بسیار دشوار است که با سیستم‌های دفاع هوایی فعلی اوکراین مورد اصابت قرار بگیرند، که این امر آنها را به یک افزودنی بسیار مهم به زرادخانه پوتین تبدیل کرده است. توانایی کره شمالی در تولید چنین سلاح‌هایی متکی به توانایی پیونگ‌یانگ برای دور زدن تحریم‌ها بر روی اجزای اصلی موشکی است که در غرب تولید می‌شوند.

تحقیقات انجام‌گرفته توسط کمیسیون ضدفساد مستقل مستقر در کیف، که من ریاست آن را بر عهده دارم، اخیراً چندین قطعه غربی در یک موشک کره شمالی که در اوایل سپتامبر ۲۰۲۴ در منطقه پولتاوا اوکراین ساقط شد شناسایی کرده است. بازرسی از این موشک حضور میکروالکترونیک‌های تولیدشده در ایالات متحده، بریتانیا، هلند و سوئیس را تایید کرد. به طور خاص، توجه برانگیز بود که بسیاری از این قطعات به تازگی در سال‌های ۲۰۲۲ یا ۲۰۲۳ تولید شده‌اند.

البته این مشکل جدیدی نیست. در واقع، مخاطبان بین‌المللی دیگر به‌ویژه از آخرین افشاگری‌های وجود قطعات غربی در موشک‌های روسی و پهپادهای ایرانی شوکه یا حتی متعجب نمی‌شوند. با این حال، اخبار مبنی بر اینکه تکنولوژی‌های محدودشده غربی به یکی از کشورهای تحریم‌شده و مشهور به انزوا در جهان رسیده‌اند، اکنون باید درخواست‌ها برای معرفی کنترل‌های صادراتی بسیار سخت‌تر را تقویت کند. بیش از دو سال و نیم از آغاز تهاجم گذشته است و فناوری غربی همچنان نقش مهمی در تلاش جنگی روسیه ایفا می‌کند. مسکو، تهران و پیونگ‌یانگ همگی به شدت به قطعات تولیدشده توسط شرکت‌های سراسر اروپا و آمریکای شمالی وابسته‌اند و به نظر می‌رسد راه‌هایی برای نگه‌داشتن کانال‌های تحویل غیرقانونی پیدا کرده‌اند.

در حالی که سیاست‌گذاران در پایتخت‌های غربی به دنبال پاسخی مناسب به حضور پیش‌بینی‌شده سربازان کره شمالی در اروپا هستند، این وابستگی تکنولوژیکی یک نقطه ضعف آشکار است. اگر عرضه قطعات به‌طور چشمگیری کاهش یابد، روسیه و متحدانش به زودی خواهند یافت که برای تولید انبوه موشک‌ها و پهپادها، قطعات کافی ندارند. این می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی تهاجم جاری به اوکراین را مختل کند.

برای دست‌یابی به این هدف، دولت‌های غربی باید سیاست‌های تحریمی خود را با دقت بررسی کنند، در حالی که سعی دارند برای هماهنگی در اجرای تحریم‌ها با هم همکاری بیشتری داشته باشند. صادرات قطعات پیشرفته حساس از نگاه نظامی باید تحت قوانین بسیار سخت‌گیرانه‌تری و پلیس‌گری شدیدتری قرار گیرد. برای شرکت‌های منفرد، این ممکن است به معنای قبول کردن درجه بالاتری از مسئولیت برای نظارت بر جابجایی محصولات و تحویل نهایی باشد.

همچنین باید به نقش واسطه‌ای کشورهایی مانند چین توجه بیشتری شود. باید مجازات‌های جدی برای تأمین نیازهای قطعات تسلیحاتی کشورهای تحریم‌شده مانند روسیه، ایران و کره شمالی وجود داشته باشد. اقدامات تحریمی ثانویه موجود ظاهراً کارآمد نیستند و نیاز به جامعیت بیشتری دارند.

ورود نیروهای کره شمالی به اوکراین، رویدادی بی‌سابقه در تاریخ اروپا خواهد بود و هشداری بزرگ برای تمام دنیای غرب. کاملاً واضح است که پوتین و شرکای استبدادی‌اش در حال کار برای ایجاد یک محور خودکامگان هستند. این اتحاد ظالمان به وضوح شخصیت ضدغربی دارد و جاه‌طلبی‌های جهانی دارد که فراتر از مرزهای اوکراین می‌رود. در واقع، کل محور با یک تمایل مشترک برای نابودی نظم جهانی موجود به هم پیوسته‌اند.

محور خودکامگان پوتین ممکن است غرب را دوست نداشته باشد، اما به طور چشمگیری به تکنولوژی‌های غربی وابسته هستند. این امر از طریق شواهد فیزیکی و یافته‌های اطلاعاتی در اوکراین تأیید شده است. به عبارت دیگر، روسیه به کشوری اروپایی تجاوز کرده است با استفاده از سلاح‌هایی که واقعاً بدون قطعات وارداتی از شرکت‌های سراسر اروپا و آمریکای شمالی وجود نداشتند. اگر رهبران غربی بخواهند ماشین جنگی پوتین را تضعیف کنند، یکی از اولین قدم‌ها باید جلوگیری از دستیابی روسیه و متحدانش به قطعات غربی مورد نیاز برای حفظ صنایع دفاعی و تأمین ارتش‌هایشان باشد.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://fara.news/?p=14432

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

اخبارمرتبط

کاربران انقلابی فضای مجازی ذیل این هشتگ اقدام به احصا و برجسته سازی ویژگی‌های مطلوب عملکردی و شخصیتی شهید آیت الله رییسی پرداخته‌اند و خط الگودهی به نامزدهای انتخاباتی براساس منش این شهید را دنبال می‌کنند. مضمون پست‌های مرتبط با این هشتگ درصدد ترویج فرهنگ خدمت‌رسانی به مردم، اخلاق مداری انتخاباتی و پرهیز از سیاست‌زدگی در قبال رییس جمهوررآینده است