عباس عبدی:
در ماجرای ترور اسماعیل هنیه، بیش از این که شکست ایران عملیاتی باشد، شکست اطلاعاتی-تحلیلی است و نشان میدهد که درک درستی از سیاست و رفتار اسراییل وجود نداشته است. این درک نیازی به اطلاعات محرمانه ندارد. کافی بود قدری سیاستهای اسراییل را میشناختند.
فرید مدرسی:
در جنگ شناختی و جنگ رسانهای، جمهوری اسلامی از فقر و نارسایی مفرط رنج میبرد؛ سازمان صداوسیما بویژه شبکه افق به ارگانی اقلیتی تبدیل و منافع ملی در آن گم شده است. نامدیریتِ صداوسیما، کارشناسان بیشناسنامه دعوت میکند و هر کدام ادعاهایی نادرست و حتی ضدامنیتی مطرح میکنند و مسولیتی برابر سخنانشان ندارند.
امیر دبیری مهر:
تکرار ترورها بعد از عملیات وعده صادق نشان میدهد حمله نظامی مستقیم از ایران به خاک اسراییل، بازدارنده نیست. آنها روی عملیات اطلاعاتی و نفوذ و ترور برنامه ریزی کردند نه نظامی/ این ترور هم بیش از آنکه ناشی از ضعف نظامی باشد، ناشی از ضعف اطلاعاتی وضد جاسوسی است. آسیب شناسی و بازسازی شبکه اطلاعاتی کشور بسیار ضروری است.
محمدعلی محمدی (استاد دانشگاه):
شائبه نفوذ اسرائیل در مراکز حساس و یا حضور نیروهای نیابتی آن در ایران، چنان قوت گرفته که خیلیها معتقدند اسرائیل برای ترورهای خود از بیرون حمله نمیکند، بلکه نیروهای نیابتی کارآمد و متعددی در ایران دارد که کار او را انجام میدهند.
حسین جابری انصاری:
پاسخ مناسب به این جنایت، گریزناپذیر است اما از سوی دیگر و بر اساس منطق استراتژیک، هرگونه پاسخی باید متناسب و مؤثر باشد و به ضد خود تبدیل نشود.