📝پس از فراگیرشدن تصاویر و فیلمهایی از عزاداری دختران بی حجاب در برخی هیئات در کرج، میدان منیریه تهران، بلوار اندرزگو و … تحلیل ها و گمانه زنی های مختلفی توسط انسان رسانه های داخلی و خارجی پیرامون «حجاب» انتشار یافته است. اهم تیترها و محورهای تحلیلی «جسور بودن نسل زد»، «تداوم اقدامات زنان و دختران در راستای جنبش زن زندگی آزادی»، «ادامه مبارزه با ج.ا.ا توسط زنان»، «لزوم همزیستی مسالمت آمیز اقشار مختلف در کنار یکدیگر» و «مبارزه با حکومت با استفاده از مراسمات مذهبی» بوده است.
📌مصادیق؛
💬یاسر عرب(فعال فرهنگی):
تحلیل هنجاری رفتار دختران جوان که علی رغم حضور در عزاداری به حجاب پایبند نبودهاند نباید صرفا در حوزه امرجنسی و جنسیتی دیده شود/ گاه این شکستن هنجارهای فرهنگی ریشه در عرصههای دیگر دارد.
💬حسین ثنایی نژاد(استاد دانشگاه):
آیا نسل زِد دگرگونی در همه چیز را بر حاکمان تحمیل خواهد کرد؟! آیا این تغییر در عزاداری میرود تا تمام عرصههای دیگر فرهنگی را هم در بر بگیرد؟! بسیار بعید است کسی بتواند این گونه تغییرها را مهار کند. نگاهی گذرا به تغییراتی از این دست در سالهای گذشته کاملا مؤید این ادعاست.
💬محمدرضا جوادی یگانه(جامعهشناس):
بیحجابهایی که اعتقادات مذهبی هم دارند، در هیئت و زنجیرزنی شرکت کردند؛ نه اینکه در هیئت کشف حجاب کردند. میان این دو توصیف از یک فیلم منتشرشده، تفاوت بسیار است: تفاوت میان فهم جامعه با فهم تندروها از تغییرات اجتماعی جامعه ایران.
💬علی قلیزاده(پژوهشگر سیاستگذاری عمومی):
چگونه است که موکبداری زنان لبنانی بدون روسری ستوده اما زنجیرزنی دختران و زنان ایرانی بدون روسری نکوهیده است!؟