💬رحمان قهرمان پور (کارشناس مسائل سیاسی): اگر در روز جمعه مشارکت از ۴۰ % کمتر شود، همه اصول گرایان به جلیلی رای دهند، بخشی از آرای پزشکیان در شهر های کوچک و روستا ها به سبد جلیلی منتقل شود، در این صورت جلیلی پیروز انتخابات می شود. در مقابل اگر پزشکیان سبد رای خود در ۸ تیر را حفظ کند، بخشی از تحریمی ها را پای صندوق بیاورد، بخشی از آرای قالیباف را به سبد رای خود منتقل کند، در این حالت او پیروز انتخابات است.
💬قرائیمقدم (جامعهشناس):تورم ۴۰ درصدی و تنش های جامعه موجب ریزش آرای طرفداران دولت شد.در دور دوم تعداد رای دهندگان کمتر می شود.
💬عباس عبدی:به خطا فکر میکردم برای انتخاب پزشکیان نیازمند ۵۵٪ مشارکتیم؛ اول شدن وی با مشارکت ۴۰٪ برای اصولگرایان فاجعه است. بیشک این فرایند در جمعه کامل خواهد شد و ایران از یک خطر بزرگ دور میشود.
💬ابوالفضل فاتح (فعال اصلاحطلب):بیگانگی اکثریت مردم با حاکمیت وارد پرده چهارم خود شد؛ چهار انتخابات پی در پی! بیتردید عدم مشارکت هدفمند اکثریت، مفهوم و کیفیت انتخابات را با چالشی بزرگ مواجه ساخته است/ ریزش تاریخی پایگاه اجتماعی اصولگرایان، پیامدهای مهمی در پی خواهد داشت.
💬فاضل میبدی:اگر آراء خاکستری نیایند وضع بدتر میشود/ ستاد پزشکیان گفتمان دیگری از خود نشان دهند
💬حسین سناپور (نویسنده) (اشاره به موضوع براندازی):نتایج کلی دور اول انتخابات ۴۰۳ را که میبینم، بیش تر از هر زمانِ دیگری فکر میکنم داریم برمیگردیم (یا اصلاً برگشتهایم) به سال ۵۶. این شاید خیلیها را خوشحال کند، اما برای من مایهی تأسف و ترس است. فکر میکنم تمام تجربههای این چهل و چند سال چه شد؟ این همه سیاستورزی پوچ شد و دوباره برگشتیم به تنظیمات کارخانه؟
💬محمدعلی ابطحی:اقلیتی که در انتخابات شرکت کردند، نشان دادند به کاندیدای رسمی حاکمیت توجه نمیکنند. قسمت اندکی از آرای قالیباف به سمت جلیلی میرود.
💬جواد ظریف:غیبت ۶۰ درصد مردم در هشت تیر، اعلام نظر نسبت به گذشته بود/ ۱۵ تیر یک همهپرسی برای آینده است/ رقیب پزشکیان نگران مشارکت شما در این همهپرسی تاریخی است/ فرصت ۱۵ تیر را برای فریاد یک نه بزرگ به این تفکر خطرناک از دست ندهیم.