امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳

رصد اندیشکده های فرانیوز

خطوط کلی اندیشکده‌ها و محافل خارجی دربارۀ انتخابات یازده اسفند

۱️⃣ اگر روند رای‌ دادن در ایران معنادار بود، هر دو انتخابات مجلس شورای اسلامی ومجلس خبرگان رهبری اهمیت زیادی داشتند. اما در حال حاضر اینگونه نیست. انتخابات در جمهوری اسلامی بسیار محدود و مهندسی‌شده است. انتخابات ۱ مارس (یازده اسفند) قرار است رکورد بیهودگی را بشکند، زیرا پیش‌بینی می‌شود شاهد یک مشارکت کم‌رمق باشیم.
۲️⃣ چنانچه مخالفان جمهوری اسلامی استراتژی منسجمی داشتند، می‌توانستند با استفاده از فرصت انتخابات، یک گام دیگر به تقویت جایگاه خود نزدیک شوند. با این حال، اپوزیسیون گسترده – چه در داخل ایران و چه در جامعه بزرگ دیاسپورا – در تبدیل این فرصت به نقطه‌عطفی برای احیای «تقابل بزرگ» با نظام اسلامی ناکام ماند.
۳️⃣ رهبر ایران، حتی حاضر نیست وانمود کند که به خواسته‌های مردم اهمیت می‌دهد. او گفته است که وظیفه هر شهروندی است که در انتخابات شرکت کند. رهبران ایران که انتظار دارند شاهد یک مشارکت شرم‌آور باشند، به‌جای توجه به عملکرد خود، انگشت اتهام را به سمت دشمنان خارجی نشانه می‌روند. [آیت‌الله] خامنه‌ای سرویس‌های اطلاعاتی غرب را مسئول کم‌اشتیاقیِ رأی‌دهندگان در ایران می‌داند.
۴️⃣ آش آنقدر شور شده که حتی وفاداران به نظام، در نوشته‌ها و مصاحبه‌هایشان با رسانه‌های دولتی، به رهبر ایران یادآوری می‌کنند که انتخابات، بدون رقابتِ واقعیِ سیاسی، هدر دادن پول و توهین به شعور مردم ایران است.
۵️⃣ شورای نگهبان، حسن روحانی ، رئیس جمهور سابق را ـ که از زمان استقرار نظام جمهوری اسلامی تا به امروز برای آن زحمت زیادی کشیده ـ رد صلاحیت کرده است. اما محمود احمدی نژاد و محمد خاتمی حتی برای شرکت در انتخابات تلاش هم نکردند، زیرا می‌دانند که درها به روی آن‌ها نیز بسته خواهد شد. رهبر ایران به هیچ یک از این افراد و بسیاری دیگر از شخصیت‌های ارشد نظام اعتماد ندارد. جمهوری اسلامی خود را برای جانشینیِ رهبر فعلی آماده می‌کند.
 ۶️⃣ جنگ قدرت درون نظام بالا گرفته است. شواهدی دال بر اینکه انتخابات پیش رو به یک اصلاحات معنادار می‌انجامد، وجود ندارد. به نظر می‌رسد برای تغییر سیاسی در ایران، فشار از خیابان‌ها اثرگذارتر باشد تا از صندوق‌های رأی.
 ۷️⃣ همه اهرم‌های قدرت در اختیارِ پیاده‌نظام جمهوری اسلامی است. آن‌ها، بی‌توجه به خواستۀ اکثر مردم، بر اتخاذ و اجرای سیاست‌های داخلی و خارجی تسلط دارند. مردم ایران دیگر دوست ندارند احمق فرض شوند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://fara.news/?p=10650

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

اخبارمرتبط

کاربران انقلابی فضای مجازی ذیل این هشتگ اقدام به احصا و برجسته سازی ویژگی‌های مطلوب عملکردی و شخصیتی شهید آیت الله رییسی پرداخته‌اند و خط الگودهی به نامزدهای انتخاباتی براساس منش این شهید را دنبال می‌کنند. مضمون پست‌های مرتبط با این هشتگ درصدد ترویج فرهنگ خدمت‌رسانی به مردم، اخلاق مداری انتخاباتی و پرهیز از سیاست‌زدگی در قبال رییس جمهوررآینده است