📌از زمان آغاز حملات موشکی و پهپادی گروه انصارالله یمن به کشتیهای تجاری در اعتراض به حمله نظامی اسرائیل به غزه، تجارت دریایی در دریای سرخ به شدت کاهش یافته است.
📌از تاریخ ۱۹ نوامبر، حداقل ۳۰ حمله به کشتیها در دریای سرخ صورت گرفته است که ۱۳ مورد از آنها با تهاجم مستقیم هواپیماهای بدون سرنشین یا موشک بوده است. حملات آمریکا و انگلیس به مواضع نظامی انصارالله که از ۱۱ ژانویه آغاز شد، زرادخانه این گروه را تخریب کرده است اما تاکنون حملات این گروه متوقف نشده و یا حتی کاهشی نیز نداشته است. (این حملات در بحبوحه موج خشم از تلفات بالای غیرنظامیان در غزه باعث شده است که اعتبار انصارالله در داخل یمن و در منطقه بیشتر شود.)
📌دو سوال بزرگ و اساسی در ذهن همه کسانی که در واشنگتن برای مقابله با این مسئله تلاش میکنند، وجود دارد. اولین مورد این است که انصارالله چقدر میتواند آسیب ببینند. دومین سوال این است که آنها تا چه مدت می توانند این وضعیت را حفظ کنند.
📌در بعد اقتصادی، حملات انصارالله به اقتصاد جهانی شوک وارد کرده است و شرکت های کشتیرانی مسیر کشتی های کانتینری خود را تغییر میدهند و از ورود به دریای سرخ اجتناب میکنند.
📌یک مقام ارشد سازمان ملل در ماه گذشته هشدار داد که در دو ماه گذشته، تجارت دریایی از طریق کانال سوئز مصر، آبراهی که دریای مدیترانه را به دریای سرخ متصل میکند، ۴۲ درصد کاهش داشته است. این کاهش تجارت، فشارهای جدیدی را بر زنجیرههای تامین غذای جهانی وارد میکند زیرا آفریقا و آسیا به اروپا متکی هستند.
📌همچنین یک ترس آزاردهنده جدید وجود دارد که انصارالله یا حامیان آنها در ایران ممکن است به هدف قرار دادن کابل های زیردریایی در منطقه که تقریباً همه داده ها و ارتباطات مالی بین اروپا و آسیا را حمل میکنند، روی بیاورند.