امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳

رصد اندیشکده های فرانیوز

سرویس خبری آذر ۲۷, ۱۴۰۳

FDD

ایالات متحده دو مرد مرتبط با حمله پهپادی پشتیبانی‌شده توسط ایران به نیروهای آمریکایی در اردن را متهم کرد.

وزارت دادگستری ایالات متحده محمد عابدینی، شهروند ایرانی، را به حمایت مادی از ایران که منجر به مرگ سه سرباز آمریکایی در اردن شده، متهم کرده است. همچنین، مهدی محمد صادقی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آمریکایی، به هم‌دستی در ارسال قطعات الکترونیکی به ایران متهم است. پهپادی که در حمله استفاده شده بود توسط سپاه پاسداران تولید شده بود. در صورت محکومیت، متهمان ممکن است با مجازات‌های شدید از جمله حبس طولانی‌مدت و جریمه‌های سنگین مواجه شوند. کارشناسان تأکید دارند که مقابله با شبکه‌های مالی و تسهیل‌کننده ایران و تحمیل هزینه به تهران به دلیل اقداماتش باید اولویت بالای دولت آینده باشد.

ادامه مطلب »
FDD

«تسلط غیردوستانه»: ترکیه پیشنهاد می‌کند که ارتش جدید سوریه را آموزش دهد، در حالی که تهدید علیه کردها را حفظ می‌کند.

در تحولات اخیر، ترکیه اعلام کرده است که آماده ارائه آموزش نظامی به ارتش جدید سوریه در صورت درخواست مقامات است، اگرچه حمایتش از گروه حیات تحریر الشام (HTS) را انکار می‌کند. ترکیه همچنین به حملات خود علیه نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) به رهبری کردها ادامه می‌دهد که با حمایت آمریکا در مبارزه با داعش نقش داشته‌اند. این اقدامات ترکیه نگرانی‌هایی درباره افزایش تهدیدات در منطقه، به‌ویژه برای اسرائیل، ایجاد کرده است. کارشناسان معتقدند ترکیه سعی دارد HTS را به عنوان یک نیروی سیاسی قابل قبول معرفی کند و با شکل‌دهی یک نیروی دفاعی وفادار، به دنبال نفوذ بیشتر در سوریه پس از اسد است. وضعیت کنونی باعث نگرانی درباره ثبات و امنیت آینده منطقه شده است.

ادامه مطلب »
Responsible Statecraft

کهنه‌سربازان آمریکایی: آیا ما به دلایلی با تروریست‌های القاعده نجنگیدیم؟

سقوط رژیم بشار اسد پس از جنگ داخلی طولانی باعث واکنش‌های متفاوتی شده است. برخی تحلیل‌گران به امید تغییرات مثبت، و برخی با نگرانی از اتحادهای متناقض، به این واقعه می‌نگرند. فراتر از واکنش‌های داخلی آمریکا، همکاری با گروه‌های جهادی مانند هیئت تحریر الشام به‌عنوان نمونه‌ای از رویکردهای متناقض سیاست خارجی آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته است. همچنین، اختلاف بین مقامات حکومتی و منتقدان سیاست خارجی بر سر اولویت‌ها و منافع ملی همچنان ادامه دارد، و تمایلی به یادگیری از اشتباهات گذشته نشان نمی‌دهد. این مسئله بر اهمیت تدوین سیاست‌های مدبرانه‌تر برای آینده تأکید دارد.

ادامه مطلب »
Foreign Policy

کدام کشور سلاح بیشتری از دست داده است – روسیه در سوریه یا آمریکا در افغانستان؟

فروپاشی اخیر سوریه شباهت‌های زیادی با افغانستان سه سال پیش دارد، زیرا در هر دو مورد، نیروهای دولتی به سرعت سقوط کردند. در این بین، شورشیان هیئت تحریر الشام تجهیزات زیادی از ارتش سوریه به‌دست آوردند، اما بسیاری از این تجهیزات در حملات هوایی اسرائیل نابود شده‌اند. روسیه و ایالات متحده هر دو حجم وسیعی از تسلیحات و تجهیزات را در این کشورها از دست داده‌اند، اما به‌نظر می‌رسد روسیه ضربه سنگین‌تری را تجربه کرده است، زیرا خود اکنون در جنگ اوکراین درگیر بوده و به تسلیحات بیشتری نیاز دارد. در حالی‌که در افغانستان، اکثر تجهیزات پیشرفته از جنس وسائل نظامی آمریکایی باقی نمانده بود. روسیه نیز بخشی از نیروی نظامی‌اش را از سوریه تخلیه کرده است، اما هنوز به‌طور کامل عقب‌نشینی نکرده و احتمالاً به حفظ پایگاه‌های خود ادامه خواهد داد.

ادامه مطلب »
Atlantic Council

ایالات متحده باید اصول ژئواستراتژی را مجدداً بررسی کند.

در سال‌های اخیر، جهان با بی‌ثباتی و درگیری‌های بزرگ و نیابتی بیشتری نسبت به دوره پس از جنگ سرد مواجه شده است. قدرت‌های همچون روسیه، چین، ایران و کره شمالی متحد شده و معضلات منطقه‌ای را تشدید کرده‌اند. ایالات متحده به جای تقویت بازدارندگی، در واکنش به این تحولات ناکارآمد باقی مانده است. وضعیت کنونی بسیار شبیه به اواخر دهه ۱۹۳۰ است و نیازمند بازنگری اساسی در استراتژی امنیت ملی ایالات متحده برای بازگرداندن توازن‌های قدرت منطقه‌ای و جلوگیری از جنگ گسترده است. بازگشت به واقع‌گرایی و توجه به قدرت سخت و سیاست‌های ژئوپلیتیک ضروری است.

ادامه مطلب »
CSIS

چگونه از اوکراین حمایت کنیم: صلح به قدرت اوکراین نیاز دارد

تلاش مجدد غرب برای تامین مالی تلاش‌های جنگی اوکراین، پیام روشنی از تعهد غرب به روسیه ارسال خواهد کرد. این اقدام ممکن است به احیای تولید صنعتی دفاعی غرب کمک کند و امنیت ایالات متحده و اروپا را بر پایه‌ای محکم‌تر قرار دهد. این امر هزینه‌بر خواهد بود، اما هزینه‌ای است که هم ایالات متحده و هم اروپا به‌راحتی می‌توانند مدیریت کنند. علاوه بر این، حمایت مداوم غرب باید همراه با تلاش تازه‌ای برای حل کمبودهای بحرانی نیروی انسانی باشد. ممکن است جنگ و جهان در حال حاضر به ضرر اوکراین باشد. اما این وضعیت دائمی نیست. روسیه نیز به شدت در حال رنج است و با خسارات گسترده در میدان نبرد و فشار اقتصادی روبروست. اروپا، ایالات متحده و اوکراین می‌توانند جریان درگیری را دوباره به سوی کی‌یف برگردانند. این کار احتمالاً تنها راهی است که روسیه را به میز مذاکره بازمی‌گرداند.

ادامه مطلب »
Observer Research Foundation

سقوط اسد و ظهور HTS پرسش‌های عمیق‌تری را در مورد امنیت جهانی مطرح می‌کند.

در پی تنش‌های منطقه‌ای و درگیری‌های چندوجهی در خاورمیانه، حکومت ۲۴ ساله بشار اسد در سوریه به طور ناگهانی سقوط کرد، در حالی که نیروی نظامی او آماده به مقابله نبود. در جریان این تحول، گروه‌های شبه‌نظامی نظیر هیئت تحریر الشام قدرت گرفتند. این تغییرات باعث نگرانی‌های جهانی درباره امنیت و آینده سوریه شده است. روابط هند با اسد برای مواضع این کشور در کشمیر مفید بود و نگرانی‌هایی درباره نفوذ مجدد گروه‌های تروریستی مانند داعش همچنان مطرح است. با این حال، سرنوشت سوریه پیچیده و مملو از منافع متضاد منطقه‌ای و بین‌المللی باقی می‌ماند.

ادامه مطلب »
آخرین مطالب

کاربران انقلابی فضای مجازی ذیل این هشتگ اقدام به احصا و برجسته سازی ویژگی‌های مطلوب عملکردی و شخصیتی شهید آیت الله رییسی پرداخته‌اند و خط الگودهی به نامزدهای انتخاباتی براساس منش این شهید را دنبال می‌کنند. مضمون پست‌های مرتبط با این هشتگ درصدد ترویج فرهنگ خدمت‌رسانی به مردم، اخلاق مداری انتخاباتی و پرهیز از سیاست‌زدگی در قبال رییس جمهوررآینده است