نتیجه بررسی : نادرست
۱. قیس قریشی (فعال رسانهای) در توییتی نوشت: «هیچکی بجز بریتانیا همکاری با آمریکا در حمله به یمن را گردن نمیگیره! آمریکا اسم ده کشور را رسانه ای کرده که همه شون گفتن به هیچ شکلی مشارکت نداشته ایم. مناسبات قدرت در جهان بسرعت در حال تغییر است.»
۲. بایدن در بیانیه رسمی آمریکا درباره حمله به یمن صرفاً نام بریتانیا، استرالیا، بحرین، کانادا و هلند به عنوان کشورهای مشارکتکننده در این حمله ذکر کرد و روشن نیست منبع اعلامی برای ۱۰ کشور همپیمان در توییت کجاست.
۳. الیزابت استیکنی، سخنگوی فارسیزبان وزارت خارجه ایالات متحده، در گفتوگوی اختصاصی با دویچه وله فارسی نیز مجددا همان ۵ کشوری که در بیانیه بایدن ذکر شده بود تکرار کرد.
۴. مارک روته (نخست وزیر هلند) در توییتی نوشت: «حمله آمریکا و انگلیس به اهدافی در یمن از حمایت سیاسی کامل این کشور برخوردار است.»
۵. ریچادر مارلز (وزیر دفاع استرالیا) در یک نشست خبری درباره این مساله گفت: حمایت استرالیا از این اقدامات به صورت پرسنل در ستاد عملیاتی بود.
۶. ملانی جولی و بیل بلیر، وزیران امور خارجه و دفاع کانادا، با انتشار بیانیهای مشترک اعلام کردند نیروهای مسلح کانادا که به همراه فرماندهی مرکزی آمریکا اعزام شدهاند، در حملات هدفمند به حوثیها شرکت کردهاند.
۷. ده کشور از جمله بحرین نیز در بیانیه مشترک از حمله بریتانیا و آمریکا به مواضع حوثیها در یمن حمایت کردند.
نتیجهگیری: با توجه به بررسی انجام شده، کشورهایی که نام آنها در بیانیه وزارت خارجه آمریکا درمورد حمله به یمن ذکر شده، به صورت مستقل از حمله حمایت کردند و یا مانند کشور بحرین به صورت مشترک در بیانیه با دیگر کشورها از این حمله دفاع کردند. بر اساس ارزیابی انجام شده، ادعای قیس قریشی «نادرست» ارزیابی میشود.
- یکشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۲
- ۱۱:۰۰ ب٫ظ
- کدخبر:9612
- حوزه: بین الملل
نپذیرفتن مشارکت در حمله به یمن توسط همپیمانان آمریکا
- اندیشکده: یمن
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print
لینک کوتاه خبر:
https://fara.news/?p=9612
- برچسب ها: یمن
جهت دریافت آخرین اخبار شماره تماس خود را وارد نمایید
هدف ما
وبسایت فرانیوز با محوریت گزارشی–تحلیلی و با هدف روشنگری و شفافیت درخصوص موج های رسانه ای فراگیر در فضای مجازی فعالیت می کند.
- طراحی شده توسط تیم فرانیوز