امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳

رصد اندیشکده های فرانیوز

دور تند ماجراهای ظریف

ظریف شامگاه ۲۷ تیرماه با حضور در تلویزیون در مورد روند انتخاب وزیران و پیشنهاد آن‌ها به رئیس‌جمهور جدید گفت: اگر وزیر پیشنهادی مرد باشد هیچ امتیازی نمی‌گیرد؛ نامزد‌های خانم ۱۰ امتیاز می‌گیرند؛ اگر از اکثریت (شیعه) باشند امتیاز ندارند، ولی اگر از مذاهب و ادیان رسمی باشند، امتیاز دارند، چون تلاش می‌کنیم از اقوام و گروه‌هایی که کمتر حضور داشتند، از جوانان و زنان استفاده کنیم.
این اظهارات از همان روز واکنش‌برانگیز بوده تا حالا. یک مقطع مهم از این واکنش‌ها، اقدام گروهی از نمازگزاران در حاشیه نمازجمعه تهران در شعاردهی علیه محمدجواد ظریف، است. در ویدئوی منتشر شده، صدای جمعیتی به گوش می‌رسد که شعار «ظریف گورتو گم کن» سر می‌دهند.
«پایگاه خبری برای ایران»، ستاد پزشکیان:
این اقدام را «توهین و هتاکی بازندگان و اقلیت بسیار اندک و ناچیز مشکوک به جواد ظریف در حاشیه نماز جمعه امروز تهران» توصیف کرده و پرسیده است که چنین اقدامی از کجا خط گرفته می‌شود؟ این پایگاه ظریف را «سردار دیپلماسی» توصیف کرده و این پرسش را طرح کرده که چرا «از موساد تا افراطیون داخلی» همه علیه ظریف هستند.
عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب:
با این نحوه شعار دادن علیه ظریف در نماز جمعه، نشان دادند که وقتی قدری از رانت بی‌بهره می‌شوند و می‌بازند اصلاً تحمل آن را ندارند. دیگر این که به نماز جمعه هم رحم نمی‌کنند همه امکانات دینی و عمومی را در جهت مقاصد نادرست خود تلف و نابود می‌کنند.
یاسر جبرائیلی، فعال سیاسی حامی سعید جلیلی:
شعاردهی علیه آقای ظریف در نماز جمعه امروز، اقدامی غیراخلاقی و دور از شان نماز و نمازگزار بوده و محکوم است.
روزنامه کیهان:
پزشکیان «در محاصره زاویه‌دارها و محکومان امنیتی» است. رئیس‌جمهور منتخب را حلقه‌ای محاصره کرده که برخی از آنها سوابقی همچون پادویی آمریکا، انگلیس و اسرائیل در فتنه ۸۸، حمایت از تحریم انتخابات، عاملیت ناراضی‌تراشی و ناکارآمدی عمدی در دولت اشرافی روحانی، متهم بودن به فساد اقتصادی، پرونده فساد کرسنت و اجرای سند ضدفرهنگی و ضداسلامی ۲۰۳۰ دارند.
محمود نبویان از چهره های نزدیک به جلیلی:
«برای بزرگ شده‌ی آمریکا که پوست و گوشت و خونش در دیار کفر شکل گرفته، بدیهی است که شیعه بودن یا مسلمان بودن در نظرش امتیازی محسوب نشود، بلکه شاید به تبع اربابان آمریکایی، یهودی بودن برای این‌ها مهمترین امتیاز باشد.»
سهند ایرانمهر فعال رسانه:
خط رسانه‌ای امروزشان تصویر روشنی از «فاز اول» عملیات زمینگیر کردن دولت آینده را نشان داد: « برهم زدن ترکیب برنده» یا « تک‌انداختن پزشکیان». تسلیم شدن پزشکیان در برابر این حربه، گام اول به سوی شکست است.
مهدی عرب صادق معاون سیاسی مستعفی حزب موتلفه:
هشدار به سفارت نوردان تندرو و اهانت کنندگان به ظریف / این هشدار برای امنیت ملی است. اهانت به دکتر ظریف توسط اقلیت دیکتاتور مآب خوداکثریت پندار؛ قبل از آنکه توهین به شخص آقای ظریف باشد، اقدامی است خلاف امنیت ملی و مصلحت کشور. اهانت ‎دیوار نوردان و ‎سفارت سوزان به نماینده رئیس جمهور ملت ایران، ناله های احتزار تندروهای هزینه نداده مشکوک نفوذی است‌. آقای ‎جلیلی خط کشیتان را با تندروهای خودسر مشخص کنید، نکنید پایان سیاسی تان نزدیک است.
علی قلهکی فعال رسانه ای اصولگرا:
خوب یا بد “ظریف” رئیس شورایِ راهبریِ دولتِ منتخب است؛ در زمان تبلیغات انتخابات هم تا توانست فضا را برای مشارکت حداکثری داغ کرد. (فارغ از انتقاد به شیوه‌ی ایشان) ‏حالا وی برای شرکت در نماز جمعه به مصلی رفته که عده‌ای می‌گویند “ظریف گورت رو گم کن!” ‏چه بلایی سر نماز جمعه‌ای آمده که روزی مرحوم طالقانی همه‌ی طیف‌ها را ذیل آن جمع می‌کرد؟!

icon

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://fara.news/?p=13176

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

اخبارمرتبط

کاربران انقلابی فضای مجازی ذیل این هشتگ اقدام به احصا و برجسته سازی ویژگی‌های مطلوب عملکردی و شخصیتی شهید آیت الله رییسی پرداخته‌اند و خط الگودهی به نامزدهای انتخاباتی براساس منش این شهید را دنبال می‌کنند. مضمون پست‌های مرتبط با این هشتگ درصدد ترویج فرهنگ خدمت‌رسانی به مردم، اخلاق مداری انتخاباتی و پرهیز از سیاست‌زدگی در قبال رییس جمهوررآینده است