امروز: چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳

رصد اندیشکده های فرانیوز

بلینکن برنامه پس از جنگ در غزه را فاش می‌کند… چه کسی مسئولیت قدرت در این منطقه را به عهده خواهد گرفت؟

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، طرحی برای مدیریت نوار غزه پس از پایان جنگ ارائه داده که بر عهده گرفتن مدیریت توسط تشکیلات خودگردان فلسطین با حمایت موقت سازمان ملل و شرکای بین‌المللی تأکید دارد. این طرح به دنبال خروج اسرائیل و ایجاد حکومتی در غزه است که با نظارت سازمان ملل، ثبات و بازسازی را دنبال کند. همچنین بلینکن خواستار اصلاحات در تشکیلات فلسطین و وحدت بین کرانه باختری و غزه شد. او به گسترش شهرک‌سازی اسرائیلی اعتراض کرده و بر ضرورت حل مسئله فلسطین بر اساس راه‌حل دو دولت و همکاری کشورهای عربی برای حفظ صلح تأکید نمود.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، روز گذشته جزییات طرح «روز بعد» را برای مدیریت نوار غزه پس از پایان جنگ افشا کرد.

بلینکن تأیید کرد که این طرح به دولت رئیس‌جمهور سابق، دونالد ترامپ، تحویل داده خواهد شد و بر عهده گرفتن مدیریت نوار غزه توسط تشکیلات خودگردان فلسطین با مشارکت موقت سازمان ملل و برخی از طرف‌های خارجی بنا شده است.

بلینکن توضیح داد که مدیریت غزه پس از جنگ باید توسط تشکیلات خودگردان فلسطین انجام شود و به حمایت سازمان ملل و بین‌المللی برای تضمین ثبات مرحله انتقالی و تحقق اهداف بازسازی نیاز است. او اضافه کرد: «ما معتقدیم که تشکیلات خودگردان فلسطین باید شرکای بین‌المللی را دعوت کند تا در ایجاد و مدیریت موقت که مسئولیت بخش‌های کلیدی غیرنظامی در غزه را بر عهده دارد، کمک کنند.» بلینکن اشاره کرد که این طرح بر خروج اسرائیل و ایجاد حکومتی برای نوار غزه بنا شده که در آن تشکیلات خودگردان فلسطین در مدیریت امور این بخش مشارکت دارد.

او تأکید کرد که مسئولان مدیریت غزه باید با یک مقام عالی‌رتبه از سازمان ملل همکاری نزدیک داشته باشند تا تلاش‌های ثبات و بهبودی در این بخش تحت نظارت قرار گیرد.

جزییات طرح بلینکن در خصوص مدیریت غزه بعد از جنگ

بلینکن توضیح داد که این طرح تشکیل یک نیروی امنیتی موقت شامل نیروهای کشورهای شریک و عناصر فلسطینی که هویت آن‌ها تأیید شده است را در بر می‌گیرد و خواهان اصلاحات جامع در تشکیلات خودگردان فلسطین شد. همچنین به لزوم تحقق وحدت بین کرانه باختری و نوار غزه تأکید کرد و خاطرنشان کرد که اسرائیل مجبور به پذیرش غزه و کرانه باختری به عنوان یک واحد تحت رهبری تشکیلات خودگردان فلسطین پس از اصلاحات است.

بلینکن اهمیت هموار کردن راهی را برای زندگی مشترک فلسطینیان و اسرائیلیان با آزادی و کرامت تاکید کرد و به لزوم تحقق صلح بر اساس راه حل دو دولت اشاره کرد.

در همین زمینه، بلینکن تاکید کرد که اسرائیل باید از ایده الحاق اراضی فلسطینی به واقعیت دست بردارد. او توضیح داد که گسترش شهرک‌سازی اسرائیلی با سرعت فزاینده‌ای ادامه دارد و اسرائیل در طول ده سال گذشته اراضی فلسطینی را با سرعت بیشتر از همیشه الحاق کرده است.

بلینکن گفت: «اسرائیلی‌ها باید از افسانه‌ای مبنی بر اینکه قادر به الحاق اراضی به واقعیت هستند، دست بردارند.»

درباره توافق آتش‌بس در غزه، بلینکن تأیید کرد که جنبش حماس پیشنهاده‌های رئیس‌جمهور جو بایدن را برای آتش‌بس پذیرفته و تلاش‌هایی با میانجیان برای اجرایی کردن توافق تبادل اسرا و دائمی کردن آتش‌بس در این بخش وجود دارد.

بلینکن افزود: «نمی‌توانیم یک دولت فلسطینی را که حماس آن را هدایت می‌کند بپذیریم، زیرا این یک جنبش است که به دنبال تخریب مفهوم راه‌حل دو دولت است.»

او بلینکن تأیید کرد که جنبش حماس در تلاش برای شروع جنگ منطقه‌ای در منطقه بوده و تأیید کرد که این جنبش تعداد زیادی از جنگجویان جدید را به تقریبی مشابه تعداد مبارزانی که در جنگ اخیر از دست داده جذب کرده است.

بلینکن گفت: «باید پاسخگویی دقیقی برای حماس وجود داشته باشد. نمی‌توانیم به این جنبش اجازه بازتسلیح خود را بدهیم و ادامه تهدید امنیت اسرائیل.»

تحلیل فلسطینی درباره طرح پیشنهادی

از سوی دیگر، دکتر جهاد ابوالحیه، استاد سیستم‌های سیاسی و حقوق بین‌الملل، به «صدی البلد» اظهار داشت که هنوز اعلام رسمی درباره جزییات این طرح صورت نگرفته و آنچه که فعلاً موجود است، تنها شایعاتی است.

ابوالحیه تأیید کرد که خطوط کلی مرحله پس از جنگ در بین فلسطینیان و کشورهای عربی توافق شده و چارچوبی برای کار آینده تشکیل می‌دهد.

ابوالحیه اشاره کرد که این خطوط شامل چند محور اصلی می‌شود:

حق مردم فلسطین در مدیریت امور خود

ابوالحیه توضیح داد که مردم فلسطین دارای مؤسسات ملی هستند که قادر به مدیریت اراضی فلسطینی به گونه‌ای کارآمد هستند و بنابراین تقویت این مؤسسات و توانایی آنان در ایفای نقش خود ضروری است.

اصلاح تشکیلات خودگردان فلسطین

او بر ضرورت فوری اصلاح تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید کرد تا به عنوان چتری جامع برای همه جناح‌های فلسطینی باشد و بر لزوم افزایش شفافیت و حکمرانی برای تضمین دستیابی به اهداف ملی مورد نظر تأکید کرد.

بازسازی نوار غزه

ابوالحیه به ضرورت شروع فوری بازسازی غزه از طریق برگزاری کنفرانس بین‌المللی اهداکنندگان برای تعیین برنامه‌های فوری و مؤثر برای رسیدن به این هدف اشاره کرد.

راه اندازی مسیر سیاسی برای تحقق استقلال

او تأیید کرد که راه حل سیاسی مسیر بهینه برای دستیابی به استقلال دولت فلسطین است و اهمیت پایبندی به مصوبات قانونی بین‌المللی مرتبط با آن را تأکید کرد.

نقش عرب‌ها در مرحله آینده

ابوالحیه افزود که کشورهای عربی شریک اساسی در حفظ مقاومت مردم فلسطین در سرزمین‌شان هستند و پیشنهاد نگریستن به امکان انتشار نیروهای مشترک عرب در غزه در مرحله آینده برای نظارت بر امنیت، تسهیل رساندن کمک‌های امدادی و کمک به بازگرداندن زندگی به وضعیت عادی را داد.

او ابوالحیه در پایان گفت که این خطوط کلی نمایانگر نگاهی مشترک بین فلسطینی‌ها و عرب‌ها است که به دستیابی به ثبات در غزه و تضمین حقوق مردم فلسطین هدف دارد، و تأکید کرد که مراحل آتی طلب همکاری جدی بین‌المللی برای دستیابی به این اهداف است.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://fara.news/?p=15528

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

اخبارمرتبط

هیچ محتوایی موجود نیست

کاربران انقلابی فضای مجازی ذیل این هشتگ اقدام به احصا و برجسته سازی ویژگی‌های مطلوب عملکردی و شخصیتی شهید آیت الله رییسی پرداخته‌اند و خط الگودهی به نامزدهای انتخاباتی براساس منش این شهید را دنبال می‌کنند. مضمون پست‌های مرتبط با این هشتگ درصدد ترویج فرهنگ خدمت‌رسانی به مردم، اخلاق مداری انتخاباتی و پرهیز از سیاست‌زدگی در قبال رییس جمهوررآینده است