🔗«اندیشکده خاورمیانه» طی یادداشتی به قلم ماری عبدی مورخ ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ به ارزیابی نتایج ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری پرداخته است.
🔗وی با مقایسه بالاترین منتخب خبرگان تهران یعنی آیتالله اعرافی که کمتر از ۹۰۰ هزار رأی بوده، با بالاترین منتخب خبرگان دوره قبل یعنی آیتالله هاشمیرفسنجانی با بیش از ۲ میلیون رأی، به تأثیر محدودیت کمّی و کیفی رقابتهای ششمین دوره خبرگان بر کاهش مشارکت، اشاره دارد.
🔗نویسنده درباره افرادی که رد صلاحیت شدند، بیان داشته که همه آنها «بیتردید از وفاداران به حکومت بودهاند ولی شورای نگهبان درباره نحوه رفتار آنها در مسأله جانشینی، اظمینان خاطر نداشته است». وی به حسن روحانی به عنوان مهمترین نامزد ردشده اشاره میکند.
🔗او همچنین مدعی شده دلیل ناکامی آیتالله آملیلاریجانی در کسب آرای لازم برای پیروزی در حوزه انتخابیه مازندران، «افول جایگاه در حلقه درونی ساختار» بوده که در این خصوص به استعفای اعتراضی ایشان از شورای نگهبان اشاره دارد.
🔗نویسنده نهایتاً مدعی است که میزان مشارکت بسیار اندک ششمین دوره از انتخابات خبرگان رهبری سبب خواهد شد تا اعتبار تصمیم آتی این مجلس در افکار عمومی کمتر از ادوار قبل باشد و بیشتر به عنوان «اعلامکننده تصمیم» عمل کند تا اینکه تصمیمساز باشد.
✅ تأکید نویسنده طی این یادداشت و یادداشتهای قبلی وی بر نقش این دوره از خبرگان نشان از آن دارد که طی سالهای آتی، مسأله جانشینی رهبری، مهمترین موضوع و مرکز ثقل سیاست داخلی ایران از نگاه اندیشکدههای آمریکایی خواهد بود.