آریللاتیو، مدیرکل سیاسی کمیته انرژی اتمی اسرائیل از ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷، طی یادداشتی در «بنیاد کارنگی» مورخ ۲ اسفند ۱۴۰۲ به بیان چالشهای امنیتی اسرائیل پس از عملیات طوفانالاقصی پرداخته است.
به نظر او، این عملیات، توان بازدارندگی، ظرفیت هشداردهی جامعه اطلاعاتی، توان پیروزی سریع و قاطع، توان دفاع از جامعه یهودیان، خودکفایی دفاعی و نهایتاً امکانسنجی پایداری سیاستهای حاکم بر اسرائیل را به چالش کشیده است.
او سه چالش اصلی امنیتی برای اسرائیل را آزادی اسیران یهودی، نابودی حکومت حماس در غزه و عقبنشینی حزبالله به خط رودخانه لیتانی عنوان کرده است.
در عین حال نویسنده، سه موفقیت بزرگ برای اسرائیل را اول، تداوم حمایتهای سیاسی، اقتصادی و نظامی آمریکا از عملیات نظامی در غزه؛ دوم، تداوم حمایت داخلی از عملیات در بین جامعه یهودیان و سوم، تداوم معاهدات صلح تلآویو با مصر و اردن، با وجود کشتار بالای فلسطینیان، عنوان نموده است. پیشنهادات نویسنده برای ارتقای توان امنیتی اسرائیل شامل موارد زیر است.
افزایش تعداد نیروهای ذخیره و افزایش زمان خدمت اجباری سربازی
اشغال محدودهای از باریکه غزه برای ایجاد منطقه حائل
کمپین دوجانبه با آمریکا مبنی بر حمله هوایی به خطوط انتقال تسلیحات ایران به حزبالله و پایگاههای سپاه در سوریه
کمپین چندجانبه با کشورهای عربی برای مهار انصارالله در دریای سرخ
اعطای مسئولیت اداره اقتصادی غزه و کرانه باختری به ائتلافی از تشکیلات خودگردان بازسازیشده، دولتهای عربی و اروپایی و اداره امنیتی و نظامی کرانه باختری و غزه توسط اسرائیل