امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳

رصد اندیشکده های فرانیوز

ارزیابی حملات آتش توپخانه روسیه در اوکراین

مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک (CSIS) یک داشبورد تعاملی منتشر کرده است که روندهای روزانه و تجمعی حملات موشکی روسیه را بررسی می‌کند، از جمله تعداد موشک‌های شلیک‌شده، انواع موشک‌های استفاده‌شده و موفقیت رهگیری‌های اوکراین. می‌توانید این داشبورد تعاملی را اینجا ببینید.

اوکراین تحت محاصره حملات آتشین روسیه قرار دارد و به کمک نظامی اضافی غرب، تحریم‌های گسترده‌تر علیه متحدان مسکو، پشتیبانی اطلاعاتی و مجوز حملات دوربرد برای دفاع از شهروندانش نیاز دارد.

از ۲۸ سپتامبر ۲۰۲۲ تا ۱ سپتامبر ۲۰۲۴، روسیه مجموعاً ۱۱,۴۶۶ موشک شلیک کرده است. به طور متوسط، ۲۳.۲ موشک در روز شلیک شده است و میانه تعداد روزانه موشک‌های شلیک‌شده ۱۷ موشک ثبت شده است. این نشان می‌دهد که در حالی که نرخ شلیک روزانه معمولاً حول اواسط ۲۰ قرار می‌گرفته، روزهای زیادی با فعالیت به طور قابل توجهی بالاتر وجود داشته است. به طور قابل‌ذکر، در دوره مطالعه ۱۷ روز وجود داشت که تعداد موشک‌های شلیک‌شده بیش از ۸۲ موشک در یک روز بود. این روزهای شلیک با شدت بالا با عملیات‌های نظامی خاص، حملات استراتژیک یا پاسخ به تحولات بحرانی در میدان نبرد همزمان بوده و لحظات اوج‌گیری شدت درگیری را منعکس می‌کنند.

تحلیل‌های ارائه‌شده بر اساس داده‌هایی است که توسط پترو ایوانیوک جمع‌آوری شده‌اند. این مجموعه داده‌ها در پلتفرم kaggle در دسترس است. مرکز CSIS تأیید کرده است که این داده‌ها با اعداد رسمی منتشر شده توسط حساب‌های رسانه‌ای نیروی هوایی اوکراین همخوانی دارند. تحلیل در این مقاله دوره زمانی از سپتامبر ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۴ را پوشش می‌دهد.

داده‌ها نشان می‌دهند که میانگین نرخ رهگیری روزانه ۸۳.۵ درصد و میانه نرخ رهگیری ۸۸.۵ درصد بوده است. این سطح بالای کارآمدی رهگیری نشان از به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته دفاع موشکی داشته که قادر به خنثی‌سازی بخش قابل توجهی از تهدیدات ورودی در اکثر روزها بوده‌اند. زمانی که به نرخ رهگیری در طول کل دوره مطالعه نگاه کنیم، این رقم ۷۹.۸ درصد است. این رقم تجمعی، که نرخ کلی رهگیری موشک‌های شلیک‌شده را نشان می‌دهد، اگرچه کمی پایین‌تر از میانگین‌های روزانه است، اما نشان می‌دهد که اوکراین با موفقیت در حال دفاع از آسمانش بوده است، هم به لطف کمک‌های غربی و هم برنامه‌های بومی مانند شبکه دفاع هوایی صوتی.

تحلیل استقرار موشک‌ها در جنگ روسیه و اوکراین نشان‌دهنده تنوع قابل توجهی در نوع مدل‌های موشکی مورد استفاده نیروهای روسی است. مجموعه داده شامل ۵۲ مدل موشکی متمایز است۱۳۹۲مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک (CSIS) یک داشبورد تعاملی منتشر کرده است که روندهای روزانه و تجمعی حملات موشکی روسیه را بررسی می‌کند؛ از جمله تعداد موشک‌های شلیک‌ شده، انواع موشک‌های استفاده ‌شده و موفقیت رهگیری‌های اوکراین. می‌توانید این داشبورد تعاملی را اینجا ببینید.

اوکراین تحت محاصره حملات آتشین روسیه قرار دارد و به کمک نظامی اضافی از غرب، تحریم‌های گسترده‌تر علیه متحدان مسکو، پشتیبانی اطلاعاتی، و مجوز حملات دوربرد برای دفاع از شهروندانش نیاز دارد.

مشاهدات کلیدی

افزایش اولیه (اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۲): فعالیت‌های شلیک موشک از اکتبر ۲۰۲۲ شاهد یک افزایش قابل توجه بوده است، به‌طوری که میانگین روزانه به ۲۲.۳ موشک افزایش یافته است. این افزایش ادامه یافت و در دسامبر ۲۰۲۲ به اوج خود رسید، به‌طوری که میانگین روزانه شلیک به ۳۳.۱ موشک رسید و در مجموع ۳۶۴ موشک در آن ماه شلیک شد. این دوره با طرح اولیه تهاجم مسکو همزمان است. با وجود سطح بالا، این میزان‌ها احتمالاً کوچک‌تر از آنچه حملات هوایی اسرائیل به غزه و شلیک‌های ایرانی به سمت اسرائیل درباره حملات آتشین مدرن نشان می‌دهند، بوده است. مسکو یا در تلاش بوده تا زیرساخت‌های اوکراین که فکر می‌کرد می‌تواند دست‌نخورده تصاحب کند را حفظ کند یا با اقدامات پنهانی یا ضعف‌های لجستیکی و در هدف‌گیری مانع از آزادسازی کامل زرادخانه‌اش شده است.

فعالیت بالا و همیشگی در اواخر ۲۰۲۳ و اوایل ۲۰۲۴: بخش آخر سال ۲۰۲۳ و ماه‌های اولیه ۲۰۲۴ نیز تعداد زیادی شلیک‌های موشکی را نشان داده‌اند. دسامبر ۲۰۲۳ به‌طور متوسط روزانه ۲۹.۰ موشک شلیک شده و در مجموع به ۸۴۰ موشک رسیده است، در حالی که ژانویه ۲۰۲۴ و مارس ۲۰۲۴ به ترتیب با ارقام قوی ۲۶.۰ و ۲۸.۳ موشک در روز، به ۶۷۷ و ۸۴۹ موشک رسیده‌اند. این سطوح پایدار بالا، گویای تلاش روسیه برای نابودی زیرساخت‌های حیاتی اوکراین با هدف فشار آوردن به کی‌یف برای پایان دادن به درگیری است.

روندهای اخیر (اواسط تا اواخر ۲۰۲۴): آگوست ۲۰۲۴ به‌عنوان فعال‌ترین ماه در این مجموعه داده ظاهر شده است، با میانگین شلیک روزانه ۳۵.۸ موشک و مجموعاً ۱۱۱۰ موشک. این اوج‌گیری نشان‌دهنده یک حمله عمده یا تشدید قابل توجه درگیری در این دوره است. در مقابل، سپتامبر ۲۰۲۴ شاهد کاهش شدید بوده و تنها ۱۲ موشک شلیک شده که نشان‌دهنده یک توقف موقت در فعالیت‌های موشکی است که ممکن است به کمبود انبارها یا حملات دوربرد اوکراین مرتبط باشد.

پیامدهای سیاسی

  • حفظ میانگین بیش از ۲۳ موشک شلیک‌شده در روز در طول نزدیک به دو سال نشان‌دهنده سطح بالایی از توانایی نظامی پایدار مسکو و پشتیبانی لجستیکی از کشورهایی مانند ایران، کره شمالی و چین است. ایالات متحده و شرکایش باید برای محدود کردن توانایی این رژیم‌ها در تأمین مجدد زرادخانه روسیه اقدامات بیشتری انجام دهند.
  • نرخ کلی رهگیری ۷۹.۸ درصد نشان‌دهنده وجود مکانیسم‌های دفاعی مؤثر است که احتمالاً شامل سیستم‌های پیشرفته دفاع موشکی است که قادر به خنثی‌سازی بخش قابل‌توجهی از تهدیدات ورودی هستند. برای حفظ این نرخ رهگیری بالا، حمایت مستمر غرب برای اوکراین لازم است.
  • ۱۷ روزی که در آن موشک‌ها از ۸۲ موشک تجاوز کردند، به احتمال زیاد با حملات راهبردی کلیدی یا پاسخ به رویدادهای خاص در میدان نبرد مرتبط هستند و لحظات افزایش شدت درگیری را نشان می‌دهند. یک وظیفه کلیدی اطلاعاتی، توسعه شاخص‌ها و هشدارهایی برای حجم‌های بزرگتر موشک‌های شلیک‌شده است.
  • توزیع شلیک‌های روسیه در چندین محل منحصربه‌فرد و استفاده از ترکیب‌های خلاقانه از موشک‌ها، اهمیت صدور مجوز حملات دوربرد را تقویت می‌کند. اوکراین نیاز به انعطاف‌پذیری برای هدف قرار دادن مکان‌های شلیک موشک متعدد در اعماق خاک روسیه دارد تا قابلیت قدرت آتش مسکو را کاهش دهد.

بنیامین جنسن یک عضو ارشد برای آزمایشگاه آینده در برنامه امنیت بین‌المللی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS) در واشنگتن دی.سی و رئیس کرسی پیترسن در فناوری‌های نوظهور و استاد مطالعات استراتژیک در دانشگاه پیشرفته جنگی نیروی دریایی است. یاسر اطالان نیز همیار آزمایشگاه آینده در CSIS است.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://fara.news/?p=14445

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

اخبارمرتبط

کاربران انقلابی فضای مجازی ذیل این هشتگ اقدام به احصا و برجسته سازی ویژگی‌های مطلوب عملکردی و شخصیتی شهید آیت الله رییسی پرداخته‌اند و خط الگودهی به نامزدهای انتخاباتی براساس منش این شهید را دنبال می‌کنند. مضمون پست‌های مرتبط با این هشتگ درصدد ترویج فرهنگ خدمت‌رسانی به مردم، اخلاق مداری انتخاباتی و پرهیز از سیاست‌زدگی در قبال رییس جمهوررآینده است